Žymus kunigas paliko Maskvos patriarchatą ir prisijungė prie Konstantinopolio patriarchato


Maskvos patriarchatą paliko kun. Andrejus Kordočkinas – ilgametis vienos iš Maskvos patriarchato parapijų Madride klebonas, šiemet atleistas iš pareigų ir laikinai suspenduotas dėl savo viešo nepritarimo karui Ukrainoje. Pasibaigus suspendavimo laikui, jis nutarė pereiti į Konstantinopolio patriarchatą. Kun. Andrejus Kordočkinas tarnystę tęs Olandijoje.

„Man labai svarbu tęsti kunigišką tarnystę, kad ji nepriklausytų nuo politinio gyvenimo Rusijoje ir jo projekcijų Bažnyčioje. Dabartinėje situacijoje dvasininko rezidento statusas Rusijos Ortodoksų Bažnyčioje man to visai neužtikrina. Netgi, veikiau, atvirkščiai. Todėl nusprendžiau prisijungti prie Visuotinio patriarchato Belgijos arkivyskupijos ir Nyderlandų bei Liuksemburgo egzarchato klero“ – rašo dvasininkas socialiniuose tinkluose.

Kun. Andrejus Kordočkinas – Rusijoje gimęs Oksfordo universiteto absolventas, 2003 m. įgijęs filosofijos mokslų daktaro laipsnį Durhamo universitete (Jungtinė Karalystė). Kunigystės šventimus gavo 2002 m., kurį laiką tarnavo Jungtinėje Karalystėje, po to – Ispanijoje. 2022 m. pasirašė viešą laišką, smerkiantį Rusijos agresiją Ukrainoje.

Maskvos patriarchas Kirilas yra teigęs, kad rusai ir ukrainiečiai „yra viena rusų tauta“ ir kad Ukrainoje rusų kariai gina priešų puolamą „Šventąją Rusią“, t.y. kad vyksta gynybinis Rusijos karas. Pasak patriarcho Kirilo, mirdami Ukrainoje Rusijos kariai atlieka „auką, kuri nuplauna visas žmogaus padarytas nuodėmes“.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai