Vilniuje įvyko pirmoji Lietuvos egzarchato asamblėja


Vilniuje įvyko pirmasis Konstantinopoliui pavaldžios Ortodoksų (Stačiatikių) Bažnyčios dvasininkų ir pasauliečių susirinkimas – Lietuvos egzarchato asamblėja. Asamblėjoje dalyvavo visų Lietuvos egzarchato parapijų atstovai, jos programą sudarė pamaldos, mokslinė konferencija, koncertas ir posėdžiai. 

Tarp svarbiausiųjų Asamblėjos sprendimų – sprendimas Vilniuje statyti pirmąją mūsų laikais Konstantinopolio patriarchato bažnyčią. Istorinės Konstantinopolio patriarchato bažnyčios šiuo metu priklauso Maskvos patriarchato Vilniaus-Lietuvos vyskupijai, kuri atsisako melstis kartu su Konstantinopolio patriarchato dvasininkais, todėl šiuo metu Konstantinopoliui pavaldžios ortodoksų (stačiatikių) bendruomenės meldžiasi kitų krikščionių konfesijų maldos namuose. Asamblėjoje priimtas sprendimas apie fondo steigimą maldos namų statybai. Keli potencialūs mecenatai jau pareiškė, kad yra pasirengę paremti bent dalį statybų išlaidų. Visi galintys paremti statybas yra kviečiami pagal išgales prisidėti ir materialiai, ir savo malda.

Taip pat Asamblėja svarstė parapijų įstatų, numatančių jų valdymo principus, projektą. Suformuotas komitetas įstatams išbaigti. Sutarta, kad pagrindiniu parapijų valdymo organu turi būti parapijos pasauliečių ir dvasininkų susirinkimas.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai