„Kasdienė duona“ | Mt 28,8-15

8 Jos (moterys) greitomis paliko kapą, apimtos išgąsčio ir didelio džiaugsmo, ir bėgo pranešti mokiniams.
9 Ir štai priešais pasirodė Jėzus ir tarė: „Sveikos!“ Jos prisiartino ir, puolusios žemėn, apkabino jo kojas. 10 Jėzus joms pasakė: „Nebijokite! Eikite ir pasakykite mano broliams, kad keliautų į Galilėją; ten jie mane pamatys“. 11 Joms beeinant, keli sargybiniai atbėgo į miestą ir pranešė aukštiesiems kunigams, kas buvo įvykę.
12 Tie susitiko su seniūnais, pasitarę davė kareiviams daug pinigų ir primokė:13 „Sakykite, kad, jums bemiegant, jo mokiniai atėję naktį jį išvogė. 14 O jeigu apie tai išgirstų valdytojas, mes jį perkalbėsime ir apginsime jus“. 15 Šie, paėmę pinigus, taip ir padarė, kaip buvo pamokyti. Tas gandas tarp žydų yra pasklidęs iki šios dienos.

            Prisikėlęs Jėzus pasirodo moterims. Pirmasis Jo ištartas žodis - „nebijokite“. Jėzus žino, kad moterys pilnos išgąsčio, pasimetusios, Jėzus žino, kad ir mokiniai taip pat. Jėzus žino, kad be Jo baisu. Be Jo baisu ir šiandien, kai pasaulyje viešpatauja godumas, chaosas ir smurtas, o sočiai gyvenantiems terūpi jų saugumas ir komfortas ir kas vyksta už tvoros, kurią saugo iki dantų ginkluoti sargybiniai, nesvarbu. Baisu, kai kėsinamasi į tikėjimo teisę bet kokia forma – ar tai karikatūristo plunksna, ar tai teroristo automatas.  Tikrieji Jėzaus mokiniai šiandien, kaip ir visais laikas, persekiojami ir nekenčiami, nes jie liudija Tiesą.
      
Štai aukštieji kunigai ir seniūnai sužinojo tiesą, nes keli sargybiniai atbėgo į miestą ir pranešė aukštiesiems kunigams, kas buvo įvykę.Tačiau jiems svarbiau išsaugoti savo kailį ir padėtį, o ne pripažinti tiesą. „Susidoroję“ su Jėzumi, jie imasi melo ir papirkinėjimo, o vėliau persekios ir mokinius, skelbiančius Evangeliją.

Taip buvo tada, taip yra ir dabar. Todėl Jėzus sako: Nebijokite! <...> aš nugalėjau pasaulį (plg. Jn 16,33). Jėzaus pergalė yra absoliuti ir galutinė. Tik Jo Prisikėlime įsišakniję mokiniai turi Viltį ir gali nebijoti.

Šiandien dėkosiu Dievui už persekiojamus krikščionis visame pasaulyje ir prašysiu juos sustiprinti.
Šiandien prašysiu Dievo malonės nebijoti ir laikytis džiaugsmingos prisikėlimo vilties.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai