Dalyvavimas arabų ir Europos kraštų piliečių dialogo konferencijoje




Lietuvos egzarchato kunigas Georgijus Rojus šiomis dienomis dalyvavo Kretos ortodoksų akademijos organizuotoje arabų ir Europos kraštų piliečių dialogo konferencijoje (angl. 9th Consultation Arab-Europe Citizens Dialogue, Orthodox Academy of Crete).

Susitikimas vyksta Konstantinopolio patriarchato akademijoje Kretoje. Kun. Georgijus buvo pakviestas išreikšti požiūrį į karus Ukrainoje ir Gazoje Baltijos šalyje tarnaujančio ortodoksų kunigo akimis.

Kunigas pasakoja: „Galbūt pirmą kartą dirbau kartu su arabų pasaulio atstovais iš įvairių šalių: religiniais veikėjais, parlamentarais, universiteto profesoriais, žurnalistais, kultūros veikėjais. Dar kartą įsitikinau, kaip svarbu susitikti ir tiesiogiai pasikalbėti, apsikeisti nuomonėmis, padiskutuoti. Joks analitinis straipsnis, joks leidinys neperduos to, ką suteikia tiesioginis, asmeninis bendravimas“.

Konsultacijos metu daug kalbėta apie religijos vaidmenį šiuolaikiniuose kariniuose konfliktuose. Pasak dvasininko, „bendra išvada: kai religija pradeda tarnauti ideologijai ir politikai, ji tampa kruvinu ginklu politikos ir verslo manipuliatorių rankose“.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai