Atėnuose prasideda Visuotinio sosto archontų konferencija

Šiandien Atėnuose prasideda ir iki gegužės 28 d. vyks 4-oji tarptautinė Visuotinio sosto archontų konferencija apie religijos laisvę, demokratiją ir žmogaus teisių apsaugą. Tuo pat metu vyks ir pirma tarptautinė archontų sueiga.

Atėnuose vyksiančioje konferencijoje, kurią palaimino Visuotinis patriarchas Baltramiejus, dalyvaus žymūs pranešėjai, tarp jų Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis, buvęs JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos generalinė sekretorė Dr. Despina Hadjivassiliou-Tsovilis ir Romos katalikų Europos vyskupų konferencijų tarybos (CCEE) pirmininkas, Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Iš žymių ortodoksų renginyje dalyvaus Atėnų ir visos Graikijos arkivyskupas Jeronimas, Amerikos ortodoksų arkivyskupas Elpidoforas, Atėnų meras Haris Doukas, Europos Visuotinio patriarchato archontų brolijos „Palaiminčiausioji“ pirmininkas archontas egzarchas Athanasios Martinos, Amerikos archontų nacionalinis vadovas archontas dr. Anthony J. Lyberakis ir kiti.

Po konferencijos dr. A. Lymberakis ves pirmąją tarptautinę archontų sueigą, kurioje bus svarstomos Visuotinio patriarchato gynimo iniciatyvos ir sukurta platforma, per kurią savo veiklą koordinuos JAV, Kanados, Europos ir Australijos archontai.

Visuotinio patriarchato archontai – tai atsidavusių Bažnyčios ir religijos laisvės gynėjų grupė. Jų didžiausias rūpestis – Bažnyčios ateitis. Jie gina ne tik Visuotinį patriarchatą ir jo Šventąjį Sostą, bet ir bendrus teisingumo ir teigiamo religijos poveikio visuomenei principus.

Archontais tampa asmenys, už nuopelnus Bažnyčiai apdovanojami ir palaiminami Jo Šventenybės Visuotinio patriarcho, jie duoda priesaiką, veiklą vykdo per brolijas. Tai viena iš pasauliečių dalyvavimo Bažnyčios gyvenime formų.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai