Pamokslas apie apelsiną



Prieš keturis metus žymus rašytojas, tėvas Artemijus Vladimirovas viename iš krikščionių ortodoksų jaunimo festivalių gavo dovanų apelsiną. Nežinodamas ką su juo daryti, nutarė padovanoti kam nors iš minios. Tačiau norinčių atsirado tiek daug, kad jis nutarė pasielgti kitaip - kadangi pamokslavo apie kantrybę ir nuolankumą, pasiūlė, kad apelsinas gulės visų akivaizdoje ir apelsiną gaus tas, kas pirmas 3:30 nakties atsikels ir ateis jo pasiimti. Tėvas palaimino apelsiną ir jį paliko.

Bemat atsirado krūva apelsino sergėtojų, kurie saugojo, kad apelsino niekas nepaimtų neišmušus 3:30. Žinoma, kaip galima buvo tikėtis, kelių šimtų žmonių festivalyje atsirado dešimtys žmonių, kurie nuo 3 nakties nuėjo budėti prie stebuklingojo apelsino. Atėjus lemtingajai minutei dešimtys žmonių vienu metu puolė griebti apelsiną ir tą pačią akimirką jis pateko į daugybę rankų. Prasidėjo grumtynės, kurios peraugo į rimtas muštynes. Jaunieji krikščionys susipyko, kuris labiau nusipelnė apelsino, kuris anksčiau jį paėmė, kuris ilgiau prie jo budėjo.

Žinoma, kad šis sąmyšis išjudino netgi tą nedaugelį, kuris buvo ne prie apelsino, o ramiai miegojo. Apelsinas buvo konfiskuotas ir tėvas Artemijus, jam būdingu "kvailelio dėl Kristaus" įvaizdžiu, išjuokė apelsino gerbėjus ir pasiūlė visiems pasidaryti arbatos. Taigi, iš apelsino buvo padaryta arbata ir kiekvienas iš kelių šimtų dalyvių paragavo apelsino.

Šiemet mums tėvas Artemijus vėl pamokslavo su apelsinu, tačiau iš anksto perspėjo, kad iš apelsino bus daroma arbata ir visi jos atsigers.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai