Smidrai (šparagai) #PenktadienioReceptai
Rubrika #PenktadienioReceptai - kad per pasninką nereikėtų ilgai galvoti, ką gaminti.
Skaitytojos nuotrauka |
Kaina: žema
Jums reikės:
5-6 šakelių smirdų (šparagų)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Gabalėlis citrinos (arba citrinų sulčių)
Žiupsnelis druskos
Tofu arba kitoks augalinis sūrio pakaitalas (galima alternatyva - džiūvėsiai)
Pagal skaitytojos atsiųstą receptą, pabandžiau gaminti ir aš. Rezultatas - lengvas užkandis, bet geriau, kad smidrai būtų kuo stambesni.
Kaip ruošti:
1. Nuvalome smidrų šakeles. Valyti reikia iki baltumos, kaip morką ar bulvę.
2. Dedame smirdus į kepimo formą. Uždedame druskos, užpilame alyvuogių aliejaus, įspaudžiame citrinų sulčių, uždedame tarkuotą sūrio pakaitalą (arba džiūvėsių), uždedame citriną.
Aš tiesiog apliejau citrinų sultimis, dėjau į nedidelės krosnelės skardą. Radau pakankamai pigų sūrio pakaitalą kokoso riebalų pagrindu, kurio užteko keliems patiekalams ir trečiadienį, ir penktadienį.
3. Kepame 10 min. 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje.
Svarbiausia taisyklė - iškepę smirdai turi būti traškūs.
Skaitytojos rezultatas
|