„Kasdienė duona“ | Mt 5,13-16

13 „Jūs žemės druska. Jei druska išsidvoktų, kuo gi ją reikėtų pasūdyti? Ji niekam netinka, ir belieka ją išberti žmonėms sumindžioti. 14 Jūs pasaulio šviesa. Neįmanoma nuslėpti miesto, kuris pastatytas ant kalno. 15 Ir niekas nevožia indu degančio žiburio, bet jį stato į žibintuvą, kad šviestų visiems, kas yra namuose. 16 Taip tešviečia ir jūsų šviesa žmonių akivaizdoje, kad jie matytų gerus jūsų darbus ir šlovintų jūsų Tėvą danguje“.

           
Viešpats tęsia „Kalno pamokslą“, šiandien esame kviečiami būti liudytojais pasauliui. Būti žemės druska ir pasaulio šviesa. Tai reiškia, visų pirma, gyventi Evangelija. Krikščionio gyvenimo būdas yra persmelktas Gerosios Naujienos šviesa. Pažvelgus į krikščionio gyvenimą, išvystame palaiminimus, apie kuriuos vakar kalbėjo Viešpats. Būti druska - tai išlaikyti tvirtus įsitikinimus, principingai laikytis Kristaus mokymo ir nenusileisti pasaulio vilionėms, kai trinamos ribos tarp gėrio ir blogio, tarp nuodėmės ir palaimos. Tai labai aktualu šiandien, kai pasaulis siūlo mėgautis nuodėme atvirai, bet ne mažiau bando ją paslėpti po įvairiomis „gėrio“ kaukėmis, tokiomis kaip tolerancija, žmogaus teisės, lygios galimybės ir panašiai. Būti pasaulio druska - tai atkreipti pasaulio dėmesį, jog kartais po tikrai gerais dalykais (o tokie ir yra ką tik išvardinti dalykai) paslėpta apgaulė ir nuodėmė, kuri veda į mirtį.

Būti pasaulio šviesa reiškia savo gyvenimu skleisti Evangelijos šviesą, kad tamsa nušvistų. Skleisti meilę ir taiką, kad aplinkui esantys žmonės būtų apšviesti ir patys norėtų ja tapti ir šviesti kitiems. Kristus yra šviesa, o krikščionys atspindi Jo šviesą lyg veidrodžiai ir padeda rasti tiesą, rasti išgelbėjimą, kuris yra Kristuje.

Viešpats patikėjo mums - Bažnyčiai - atsakingą ir nelengvą užduotį būti žemės druska ir pasaulio šviesa. Dažnai tai būna nepriimtina kitiems, dažnai tenka būti nepatogiais, dėl to Bažnyčia ir jos nariai dažnai puolami ir šmeižiami, o kai nupuola - nuteisiami griežtesniu pasmerkimu nei kiti žmonės. Tačiau Viešpats nežadėjo lengvo kelio, bet pažadėjo palaiminimus žemės kelionėje ir gausų atlygį Danguje.

Šiandien dėkosiu Dievui už parodytą Evangelijos kelią ir pašaukimą juo eiti.
Šiandien prašysiu Dievo malonės, kad galėčiau tapti žemės druska ir pasaulio šviesa.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai