Smidrai (šparagai) #PenktadienioReceptai

Rubrika #PenktadienioReceptai - kad per pasninką nereikėtų ilgai galvoti, ką gaminti.

Skaitytojos nuotrauka
Laikas: vidutiniškai (daugiausiai užtrukau skusdamas smidrus)
Kaina: žema

Jums reikės:
5-6 šakelių smirdų (šparagų)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Gabalėlis citrinos (arba citrinų sulčių)
Žiupsnelis druskos
Tofu arba kitoks augalinis sūrio pakaitalas (galima alternatyva - džiūvėsiai)

Pagal skaitytojos atsiųstą receptą, pabandžiau gaminti ir aš. Rezultatas - lengvas užkandis, bet geriau, kad smidrai būtų kuo stambesni.

Kaip ruošti:
1. Nuvalome smidrų šakeles. Valyti reikia iki baltumos, kaip morką ar bulvę.


2. Dedame smirdus į kepimo formą. Uždedame druskos, užpilame alyvuogių aliejaus, įspaudžiame citrinų sulčių, uždedame tarkuotą sūrio pakaitalą (arba džiūvėsių), uždedame citriną.


Aš tiesiog apliejau citrinų sultimis, dėjau į nedidelės krosnelės skardą. Radau pakankamai pigų sūrio pakaitalą kokoso riebalų pagrindu, kurio užteko keliems patiekalams ir trečiadienį, ir penktadienį.

3. Kepame 10 min. 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje.

Svarbiausia taisyklė - iškepę smirdai turi būti traškūs.

Skaitytojos rezultatas
Receptą atsiuntė Ina S. Savo pasninko receptus su nuotraukomis siųskite sungaila.gintaras@gmail.com .

Populiarūs įrašai