Kazachstane suspenduotas patriarcho Kirilo kritikas

 

Facebook nuotr.

Maskvos patriarchato Kazachstano metropolitas Aleksandras suspendavo kunigą Jakovą Voroncovą, kritikavusį Maskvos patriarcho Kirilo paramą Rusijos agresijai Ukrainoje. Įsaką pats vienuolis paskelbė platformoje Facebook, teigęs, jog pats jį rado internete, asmeniškai informuotas nebuvo.

Apie šį kunigą ortodoksas.lt jau rašė kiek anksčiau. Buvęs vietinės seminarijos dėstytojas, vienuolis pateko į konfliktą su vadovybe dėl to, kad smerkė Rusijos agresiją Ukrainoje ir kritikavo patriarcho Kirilo poziciją. Jau nustojęs tarnauti kunigas žurnalistams teigė: „Misionieriškai veiklai Kazachstane Rusijos Ortodoksų Bažnyčia turės moralinę teisę tik tuo atveju, jeigu pirmasis misijos programos punktas bus [Bažnyčios] dekolonizacija ir dekomunizacija. Šiuo atžvilgiu aš bandžiau padaryti viską, kas buvo įmanoma“.

Pasak įsako, kunigas „suspenduojamas be teisės dėvėti kunigišką kryžių ar sutaną ir be teisės laiminti, kol jo veiklą išnagrinės vyskupijos bažnytinis teismas“. Žinant Maskvos patriarchato sprendimus kitais panašiais atvejais, tikėtina, kad kunigui gresia pašalinimas iš dvasininkų luomo. Tokiu atveju sprendimą tvirtina pats patriarchas Kirilas, o kanonų teisė leidžia apskųsti jį Visuotiniam Konstantinopolio patriarchui.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai