Jūreiviški makaronai su tunu #PenktadienioReceptai


Laikas: Greitai (vidutiniškai, jei tenka virti makaronus)
Kaina: Žema

Dar vienas studentiškas receptas. Šis patiekalas labai geras panaudoti vakarykščius makaronus. Ketvirtadienį išsivirus makaronus kaip garnyrą mėsai, penktadienį iš jų galima padaryti jūreiviškus makaronus.

Jums reikės (2 porcijoms):
400-500 gr virtų makaronų (gali būti vakarykščiai)
2 morkos
2 svogūnai
160 gr tuno
1 pomidoras
Šaukštas alyvuogių aliejaus (jeigu tunas be aliejaus)

Nebūtini pagardai:
Druska pagal skonį (man asmeniškai tunas pakankamai sūrus, nesūdau)
Veganiški sūrio pakaitalai
Žalumynai (pvz. svogūnų laiškai, petražolė)

Kaip ruošti:
1. Jei neturime užsilikusių, išverdame makaronus (ant kiekvieno pakelio yra instrukcija, kaip tai padaryti).


2. Suskutame ir susmulkiname ingridientus (viską - pjaustome, tik morkas - tarkuojame).

Kol tai darome, galime kaitinti keptuvėje aliejų. Jeigu tunas su aliejumi - kepimui nupilame į keptuvę aliejų iš skardinės/skardinių, jeigu be aliejaus (pvz. savose sultyse) - į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus.

3. Pirmiausia kepame svogūnus (2-3 min)


4. Tada - morkas. Svogūnai turi pasidaryti aukso spalvos, morkos - minkštos.


5. Pridedame pjaustytą pomidorą.


8. Sudedame tuną.

9. Paskutinius sudedame makaronus ir viską sumaišome. Pakepiname pagal skonį, svarbu, kad jeigu makaronai iš šaldytuvo, gerai sušiltų. Aš mėgstu viską kiek pakepinti.


11. Pagražiname pagardais. Aš uždėjau veganišką sūrio pakaitalą ir savo augintus svogūnų laiškus.


Turite kuo pasidalinti? Savo receptus galite siųsti sungaila.gintaras@gmail.com .

Populiarūs įrašai