Baltarusija paskelbė ekstremistiniu Lietuvos ortodoksų parapijos puslapį



Visuotinio Konstantinopolio patriarchato egzarchatui Lietuvoje priklausančios Vilniaus baltarusių ortodoksų parapijos „Telegram“ kanalas nuo šiol laikomas ekstremistiniu Baltarusijoje. Baranovičių miesto ir rajono teismo sprendimu jis įtrauktas į Respublikinį Baltarusijos ekstremistinės medžiagos sąrašą, kurį galima rasti internete.

Už šio „Telegram“ kanalo prenumeratą nuo šiol Baltarusijoje gresia baudos, o už turinio kūrimą kanale ar jo administravimą – laisvės atėmimo bausmė. Primename, kad šiemet už analogišką nusikaltimą („ekstremistinio“ „Telegram“ kanalo administravimą) su R. Protasevičiumi nutupdytame lėktuve skridusi Sofija Sapiega buvo nuteista šešeriems metams kalėjimo. Tiesa, tai pirmas atvejis, kai „ekstremistiniu“ Baltarusijos valdžia paskelbia ne politinį, o religinį informacijos šaltinį.

Nuo šiol Konstantinopolio patriarchato egzarchato Lietuvoje dvasininkams yra itin nesaugu vykti į Baltarusiją, nes jie gali būti apkaltinti ekstremistinės bendruomenės organizavimu. Vilniaus baltarusių parapija kol kas nėra formaliai pripažinta ekstremistine organizacija, tačiau S. Sapiegos ir analogiškais atvejais pakako būti „Telegram“ kanalo administratoriumi. Eiliniams tikintiesiems rekomenduojame laikytis atsargumo ir išminties.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai