Keptos daržovės teriaki padaže (#PenktadienioReceptai)
Laikas: Apie 20 min.
Kaina: Nedidelė
Jums reikės:
0,5 cukinijos (arba viena maža)
0,5 brokolio
1 didelė morka
2 raudonieji svogūnai
1 paprika
Aliejus
Padažas
6 šaukštai nesuraus sojos padažo
2 šaukštai sezamo aliejaus
~0,5 šaukštelio imbiero (šviežio arba prieskonių pavidalu)
3 česnako galvutės
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukštai kukurūzų miltų,
2 šaukštai vandens
Paruošimas:
1. Pjaustome visas daržoves stambiais gabaliukais.
Iš paprikos reikia išimti sėklas.
2. Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje
3. Padažas: įpilame sojų padažą ir sezamo aliejų, česnako galvutes sutriname ir įdedame, imbierą įdedame smulkiai sutarkavę. Jo dydis kaip maždaug tų trijų česnako galvučių. Įdedame sukraus, sumaišome
4. Kukurūzų miltus sumaišome su vandeniu 1:1
5. Daržovėms apkepus, supilame padažą, užvažiaviame daržoves, kad jos pasitroškintų padaže.
6. Į keptuvę supilame kukurūzų mišinį. Jis sutirština padažą. Dar kiek pakepę, patiekiame su ryžiais. Galima dėti daržoves tiesiai ant ryžių, kad susigertų padažas.