Jo Šventenybė atvyko į Lietuvą

 


Šiandien, pirmadienį, 2023 m. kovo 20 d., Jo Šventenybė visuotinis patriarchas Baltramiejus pradėjo trijų dienų oficialų vizitą Lietuvos Respublikoje, į kurį buvo pakviestas šalies Ministrės Pirmininkės Jos Ekscelencijos Ingridos Šimonytės.

Ankstyvą popietę Jo Šventenybė atvyko į Tarptautinį Vilniaus oro uostą, kur jį Vyriausybės vardu priėmė Jo Ekscelencija gerb. Egidijus Meilūnas, užsienio reikalų viceministras, kartu su pareigūnais. Jį taip pat pasitiko Jo Ekscelencija Graikijos Respublikos ambasadorius šioje šalyje p. Gregorios Karahalios ir Jo Ekscelencija Turkijos Respublikos ambasados diplomatinės misijos vadovo pavaduotojas p. Mehmet Apak.

Viešnagės Lietuvoje metu Jo Šventenybė privačiai susitiks su Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda, Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte ir Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nilsen, Vyriausybės pareigūnais ir kitais aukšto rango pareigūnais, taip pat su Jo Ekscelencija Romos katalikų arkivyskupu Gintaru Grušu, Europos Romos katalikų vyskupų konferencijos pirmininku.

Jis taip pat padės vainiką prie Paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę, dalyvaus ir pasakys kalbą Europos liaudies partijos organizuojamos tarptautinės konferencijos atidaryme, susitiks su ortodoksų dvasininkais, taip pat graikų, ukrainiečių ir baltarusių ortodoksų tikinčiųjų bendruomenių atstovais.

Jo Šventenybę vizito metu lydės Jo Eminencija Chalkedono senolis-metropolitas Emanuelis ir Austrijos metropolitas Arsenijus, taip pat patriarcho asmeninės kanceliarijos vadovas Didysis Ekleziarchas t. Aetios bei patriarcho spaudos ir komunikacijos tarnybų atstovai p. Aleksandras Koutsis bei p. Nikolaos-Georgios Papachristou.



______________

Visuotinio patriarchato informacija, vertimas – ortodoksas.lt

Nuotraukoje:  Jo Šventenybė visuotinis patriarchas iškart po atvykimo į oro uostą su Jo Ekscelencija Egidijumi Meilūnu, užsienio reikalų viceministru. [N. Papachristou / visuotinis patriarchatas].

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai