„Kasdienė duona“ | Jn 10, 31-42

31 Ir vėl žydai stvėrėsi akmenų, norėdami jį užmušti. 32 O Jėzus paklausė juos: „Tėvo valia esu jums padaręs daug gerų darbų. Už kurį gi darbą jūs užmušite mane?“ 33 Žydai jam atsakė: „Ne už gerą darbą užmušime, bet už piktžodžiavimą, kad tu, būdamas žmogus, dediesi Dievu“.
34 Jėzus atsakė: „Argi jūsų Įstatyme nėra parašyta: Aš tariau: jūs esat dievai!? 35 Taigi [Įstatymas] vadina dievais tuos, kuriems skirtas Dievo žodis, ir Raštas negali būti panaikintas.
36 Kaip tad jūs galite sakyti tam, kurį Tėvas pašventino ir siuntė pasaulin: 'Tu piktžodžiauji', kai jis pareiškė: 'Aš – Dievo Sūnus!'? 37 Jei aš nedarau savo Tėvo darbų, – netikėkite manimi! 38 O jeigu darau ir manimi netikite, – tikėkite darbais, kad pažintumėte ir suprastumėte, jog Tėvas manyje ir aš jame“.
39 Jie dar kartą mėgino jį suimti, bet jis ištrūko jiems iš rankų. 40 Jėzus vėl pasitraukė anapus Jordano, kur pradžioje Jonas buvo krikštijęs, ir apsistojo tenai.41 Daugelis ėjo pas jį ir kalbėjo: „Jonas, tiesa, nepadarė nė vieno ženklo, bet ką jis pasakė apie šitą žmogų, buvo teisybė“. 42 Ir daugelis įtikėjo jį tame krašte.


Tęsdamas pokalbį su netikinčiais žydais, Jėzus primena savo darbus, kuriuos padarė jų tarpe. Tai ne šiaip „geri darbai“, tačiau stebuklai, kuriuos Jėzus darė Tėvo valia. Tai ir demonų išvarymas, ir ligonių išgydymas, ir duonos padauginimas. Tačiau tai neįtikina užkietintų širdžių.
Žydai jam atsakė: „Ne už gerą darbą užmušime, bet už piktžodžiavimą, kad tu, būdamas žmogus, dediesi Dievu“. Ir į tai Jėzus reaguoja su ramybe ir išmintimi. Jeigu /.../ manimi netikite, – tikėkite darbais, kad pažintumėte ir suprastumėte, jog Tėvas manyje ir aš jame.

Mes taip pat savo tikėjimo kelią pradedame nuo žodžių, kuriuos išgirstame apie Jėzų, tai ir apaštalų liudijimas Evangelijoje, tai ir šventųjų gyvenimų aprašymai, tai ir mūsų amžininkų pasakojimai apie darbus, kuriuos šiandien realiai Jėzus nuveikia jų gyvenime. Galiausiai, jei patys įsileidžiame Jėzų į savo gyvenimą, patiriame Jo darbus. Jie ir yra stipriausias liudijimas mums, kad Jėzus iš tiesų yra Dievo Sūnus. Jis yra gyvas šiandien ir keičia mūsų gyvenimus.

Šiandien dėkosiu Jėzui už Jo darbus, kuriuos realiai galiu patirti  savo gyvenime.
Šiandien prašysiu Dievo malonės, jog abejonės metu neužmirščiau Jo nuostabių darbų mano 

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai