Naujųjų rusų kankinių minėjimas


Šiandien Ortodoksų Bažnyčia mini naujuosius Rusijos kankinius ir išpažinėjus, nužudytus ateistinių persekiojimų metu po 1917 m. revoliucijos. Minėdama šventuosius, Bažnyčia nepamiršo ir tų, kurie gyvenime šventumo nepasiekė - visose bažnyčiose buvo maldos už mirusiuosius persekiojimų metais. 

***

Troparas naujiesiems rusų kankiniams, tonas 4

Šią dieną džiūgauja mūsų Ortodoksų Bažnyčia, / šlovindama savo kankinius ir išpažinė́jus naujus: / vyskupus ir kunigus, karališkosios šeimos kentėtojus, / pamaldžius kunigáikščius ir kunigaikštienes, / šventuosius vienuoliùs ir vienuolès, / ir pasauliečius ortodoksus, / bedievių persekiojimų metu / už Kristų gyvybę atidavusius / ir tiesą krauju apgynusius. / Jų užtarimu, Kantrusis Viešpatie, / išsaugok mūsų šalyje krikščionybę / iki pat amžinybės.


Kondakas naujiesiems rusų kankiniams, tonas 4


Jūs – gražiausieji dvasios žiedai, / baisiausių persekiojimų laikais sužydėję nuostabiaĩ, / o, naujieji kankiniai ir išpažinėjai! / Vyskupai, karališkosios šeimos kentėtojai ir ganytojai, / vienuoliai, pasauliečiai, vyrai, moterys, vaikai! / Kančioje Kristui davę gerą vaisių, / melskite Jį, jūsų Sodininką, / kad išlaisvintų savo tautą nuo bedievių ir piktavalių, / kad krauju ir kančiomis sutvirtinta / Bažnyčia Ortodoksų augtų / ir išganymo laidu mums taptų.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai