Tofu kukuliai (#PentkadienioReceptai)
Kaina: nedidelė (man dvi porcijos kainavo apie 3 EUR)Laikas: 30-40 min.
Jums reikės:
2 porcijoms:
360 g tofu (natūralaus, beskonio)
5 šaukštai miltų (kvietinių, kukurūzų arba ryžių)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai krakmolo, ištirpinto 3 šaukštuose vandens
Žiupsnelis druskos
Pagardui - veganiškas „jogurtas“.
Paruošimas:
1. Sutrupiname tofu. Tai patogu padaryti dviem šakutėmis.
2. Visus ingredientus sudedame į indą ir išmaišome rankomis
3. Ant pjaustymo lentelės beriame šiek tiek miltų, formuojame juosteles, kurias supjaustome.
4. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Po kelių minučių kukuliai iškyla, verdame dar 7-10 min.
5. Patiekiame su veganišku jogurtu.
Su bananų-braškių jogurtu |
Receptas paimtas iš Instagram kanalo @mano_vaikinas_veganas ir pakeistas pagal savo poreikius bei skonį.