Trinta pievagrybių sriuba (#PenktadienioReceptai)
Laikas: Apie 30 min.
Kaina: Nedidelė
Jums reikės:
400 g pievagrybių
5 bulvės
3 svogūnai
Alyvuogių aliejus
Druska, pipirai
Galimi priedai:
Grietinėlės pakaitalas
Petražolė
Džiūvėsiai
1. Nuskutę bulves verdame iki minkštumo, vandens neišpilame.
2. Pievagrybius ir svogūnus nuplauname, supjaustome (galima pakankamai stambiai), apkepame alyvuogių aliejuje.
3. Virtas bulves, apkeptus pievagrybius ir svogūnus sudedame į vieną puodą, užpilame, kad apsemtų, vandeniu, kuriame virė bulvės. Įdedame druska, pipirus, prieskonius pagal skonį, jei turime - grietinėlės pakaitalą.
4. Viską sumalame rankiniu maisto smulkintuvu („blenderiu“).