Trinta moliūgų sriuba (#PenktadienioReceptai)
Laikas: Apie 30 min.
Kaina: Nedidelė
Jums reikės:
1 kg moliūgo (gali būti sviestinis)
2-3 svogūnai
1 didelė morka
1 saliero stiebas
Druska, prieskoniai
Alyvuogių aliejus
Galimi priedai:
Petražolė
Džiūvėsiai
Paruošimas:
1. Nupjauti moliūgo žievę, išimti sėklas. Nuvalyti morką, svogūnus, viską supjaustyti postambiais gabaliukais, nes pabaigoje bus vis tiek smulkinama.
2. Svogūnus, morkas, moliūgą apkepame alyvuogių aliejuje.
3. Apkeptas daržoves su aliejumi supilame į puodą, įdedame saliero, prieskonius, užpilame vandeniu (ne per daug, kad tik apsemtų). Galima užpilti iškarto karštu vandeniu. Verdame, kol moliūgas suminkštės.
4. Viską sumalame rankiniu maisto smulkintuvu („blenderiu“). Įdėjus į lėkštę, galima papuošti žaluma, įdėti džiūvėsių.