Trys nauji dvasininkai

 


Visuotinio Konstantinopolio patriarchato Lietuvoje kleras pasipildė trimis naujais dvasininkais – dviem kunigais ir vienu diakonu.

• Kun. dr. Georgy Roj – daugiavaikės šeimos tėvas į Lietuvą atvykęs iš Gardino, Baltarusijos. Dėstė Minsko teologijos akademijoje ir seminarijoje, buvo Gardino Biblijos kolegijos įkūrėjas ir rektorius. Per 2020 m. protestus pasmerkė smurtą prieš taikius žmones, organizavo pagalbą kenčiantiems ir kalintiems, leido katedroje, kur buvo klebonas, slėptis taikiems žmonėms nuo smurto. Už tai patyrė represijas. 

• Kun. Aliaksandras Kuchta – kunigas iš Minsko. Vieno populiariausių rusakalbių YouTube kanalų apie krikščionybę „Kunigas atsakys“ („Батюшка Ответит“) kūrėjų, 2020 m. pasmerkęs smurtą prieš taikius protestuotojus, savanoriavęs prie Okrestino kalėjimo, padėjęs kenčiantiems ir kalintiems. Kaip kunigas dalyvavo viešoje maldoje už teisėsaugos atstovų nužudytą Ramaną Bondarenką. Kartu meldęsis kunigas buvo suimtas, o kun. Aliaksandras – pasitraukė į Ukrainą, vėliau – Lietuvą. 

• Diak. Viktoras Miniotas – lietuvis, daugiavaikės šeimos tėvas, gimęs tremtyje Krasnojarsko krašte, repatrijavęs į Lietuvą jai tapus nepriklausoma. Lietuvos kompozitorių sąjungos narys, vienas iš lietuviškos ortodoksų muzikos pradininkų, stovėjęs prie pirmosios lietuviškos parapijos ištakų. Du dešimtmečius tarnavo diakonu Vilniuje, gavo protodiakono (dabar – arkidiakono) garbės titulą.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai