Paskaita apie kun. Aleksandro Menio misiją (rusų k.)



Kovo 25 d. (ketvirtadienį) 18:00 Vilniaus ir Lietuvos ortodoksų arkivyskupijos misijos skyrius kviečia skaityti paskaitą dr. Andrejų Černiaką, kun. Aleksandro Menio parapijietį, kuris pats jau 30 metų atlieka katecheto ir misioneriaus tarnystę.

Nuorodą į paskaitą ir slaptažodį galima gauti parašius į el. paštą sungaila.gintaras@gmail.com.

Lietuvių skaitytojai jau daug metų per išverstas jo knygas turi galimybę susipažinti su kun. Aleksandru Meniu - įspūdinga sovietmečio laikų krikščionijos asmenybe, skleidusiu Dievo Žodį tais nepaprastais laikais. Kun. Aleksandras Menis buvo kaimo klebonu - jo parapija buvo keliasdešimt kilometrų nuo Maskvos. Nepaisant to, jo apsiskaitymas, gyvenimo būdas ir charizma sutraukė visos Rusijos, o gal net ir visos Sovietų Sąjungos dėmesį - žmonės važiavo dešimtis ar net šimtus kilometrų dalyvauti pamaldose, skaitė ir vertė jo knygas. Kai Gorbačiovo laikais atsirado žodžio laisvė, vienas KGB agentų ataskaitoje išreiškė nuostabą, kad žmogus, kalbantis religine tematika, gali surinkti pilnas sales.

Mane asmeniškai labai sudomino tai, kad kun. Aleksandras organizavo namų bendruomenes - kadangi fiziškai dalyvauti pamaldose (ypač ne sekmadienį) ar rinktis į kažkokius renginius buvo nerealu, parapijiečiai rinkosi vieni pas kitus butuose, kur skaitė Dievo Žodį ir meldėsi. Iš to kilo noras paprašyti dr. Andrejų Černiaką, kun. Aleksandro dvasinį vaiką, papasakoti plačiau apie tai, kokiais būdais kun. Aleksandras skleidė Dievo Žodį. Su dr. Andrejumi Černiaku esame pažįstami jau ne vienerius metus, kadangi jis skaitė paskaitas apie Bibliją ir apie šeimos teologiją dvejose Vilniaus parapijose - šv. Paraskevės cerkvėje ir Dievo Motinos ėmimo į dangų (užmigimo) katedroje.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai