„Kasdienė duona“ | Mk 13,31-14,2

[Jėzus kalbėjo savo mokiniams:] 31 Dangus ir žemė praeis, o mano žodžiai nepraeis.
32 Tačiau tos dienos ar tos valandos niekas nežino, nei dangaus angelai, nei Sūnus, tik Tėvas“.
33 „Žiūrėkite, budėkite, nes nežinote, kada ateis tas laikas! 34 Bus kaip su žmogumi, kuris iškeliavo svetur, paliko namus ir davė tarnams įgaliojimus, kiekvienam paskyręs darbą, o durininkui įsakė budėti. 35 Taigi budėkite, nes nežinote, kada grįš namų šeimininkas: ar vakare, ar vidurnaktyje, ar gaidgystėje, ar rytmety, 36 kad, netikėtai sugrįžęs, nerastų jūsų miegančių. 37 Ką sakau jums, sakau ir visiems: budėkite!“
1 Iki Velykų ir Neraugintos duonos šventės tebuvo likę pora dienų. Aukštieji kunigai ir Rašto aiškintojai ieškojo būdo klasta sugauti Jėzų ir nužudyti. 2 Bet jie sakė: „Tik ne per šventes, kad žmonėse nekiltų sąmyšio“.

Jėzus, baigdamas pasaulio pabaigos temą, pasako keletą labai svarbių, tiek savo amžininkams, tiek mums dalykų. Visų pirma tai, jog niekas, net pats Kristus, nežino laiko, kada tai įvyks. Todėl visokios pranašystės besiremiant žvaigždėmis, metų skaičiais ir panašiai yra tik prietarai ir apgaulė. Niekas, tik pats Tėvas, nežino laiko kada tai įvyks.

Kitas svarbus mums dalykas, kurį pasako Jėzus, yra konkretus patarimas: budėkite! Jėzus ragina mums visuomet būti pasiruošusiems pasaulio pabaigai, tiek galutinei, tiek ir mūsų asmeniškai. Tas pasiruošimas, žinoma, neturėtų būti materialinis, kaip kartais girdime, žmonės išsikasa bunkerius, prisikrauną maisto atsargų ir panašiai. Tai nepadės. Turime būti nuolat pasiruošę savo dvasia. Stengtis būti atsigręžę į Dievą kasdiene malda, doru gyvenimu, artimo meile. Turime ruošti savo sielas bendrystei su Dievu amžinybėje per bendravimą su juo per sakramentus, o ypatingai – komuniją. Kad Viešpaties atėjimas neužkluptų mūsų kaip vagis, o mes būtume pripratę su Juo bendrauti nuolat, kad visas mūsų gyvenimas būtų pasiruošimas tam galutiniam susitikimui su mūsų Viešpačiu ir Gelbėtoju Kristumi.

Šiandien dėkosiu Dievui už galimybę laisvai dalyvauti sakramentiniame gyvenime ir dažnai priimti Jį Komunijoje.
Šiandien prašysiu Dievo malonės, kad kasdien ruoščiausi susitikimui su Juo.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai