„Kasdienė duona“ | Mt 7,7-12 („Kas prašo, tas gauna“)

7 „Prašykite, ir jums bus duota, ieškokite, ir rasite, belskite, ir bus jums atidaryta. 8 Kiekvienas, kas prašo, gauna, kas ieško, randa, ir beldžiančiam atidaroma. 9 Argi atsiras iš jūsų žmogus, kuris savo vaikui, prašančiam duonos, duotų akmenį?! 10 Arba jeigu jis prašytų žuvies, nejaugi paduotų jam gyvatę?11 Jei tad jūs, būdami nelabi, mokate savo vaikams duoti gerų daiktų, juo labiau jūsų dangiškasis Tėvas duos gera tiems, kurie jį prašo“.
12 „Tad visa, ko norite, kad jums darytų žmonės, ir jūs patys jiems darykite; nes tai yra Įstatymas ir Pranašai“.


            Žodžiai, kuriuos mums kalba Viešpats, iš tiesų labai viltingi. Nesame palikti vieni be pagalbos. Dievas trokšta mums gero, trokšta mums laimės ir nori dalintis tuo, ką turi. Todėl mes, Jo vaikai, esame apdovanoti ypatinga malone gauti iš Dievo tai, ko trokštame. Kai su tikėjimu ir viltimi prašome, ieškome ir beldžiamės į Dievo širdį, gauname tai, ko ieškome. Kartais tai įvyksta tuoj pat, kartais tai gali užtrukti, tačiau Viešpats pasiruošęs duoti mums gerų dalykų. Nevisada tai pastebime, nevisada suprantame, jog mūsų maldos išklausytos, tačiau tereikia stabtelėti ir pažvelgti atgal, persvarstyti savo kelią su Dievu ir pamatysime, jog Jis visada suteikdavo tai, ko mums labiausiai reikia.

            Reikėtų pažymėti, jog esmė čia ne mūsų įgeidžiai, ar trumpalaikiai, sakytume beverčiai norai. Juk Dievas nėra fėja ar auksinė žuvelė, kuri pildo mūsų visus norus. Dievas visų pirma yra mūsų Tėvas ir Jis, kaip ir mes savo vaikams, duoda mums tai, kas yra naudinga ir saugo mus nuo to, kas gali pakenkti. O svarbiausia mūsų gyvenime yra mūsų santykis su Dievu, mūsų išgnymas. Todėl svarbu atskirti grūdus nuo pelų ir būti atsargiems vertinant, ar Dievas išklauso mūsų maldas ar ne. Lygiai kaip ir būti atsargiems su prašymais, juk Viešpats tikrai juos išpildo.

            Šios dienos Evangelijos ištrauka užbaigiama vadinamąja „aukso taisykle“: visa, ko norite, kad jums darytų žmonės, ir jūs patys jiems darykite. Kartais Dieviškoji išmintis yra stebėtinai paprastà, tačiau nėra visiškai pàprasta ja vadovautis. Viešpats kviečia mylėti kiekvieną žmogų kaip save patį ir elgtis su kiekvienu lyg su savimi pačiu.
            
             Šiandien dėkosiu Dievui, kad išklauso mano prašymų ir visada man padeda.
             Šiandien prašysiu Dievo stiprybės mylėti žmones ir daryti jiems tai, ko noriu, kad ir jie man darytų. 

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai