Falafeliai (#PenktadienioReceptai)
Lengvas, studentiškas receptas pasigaminti falafelių - avinžirnių „kotletų“ - tiems, kas nemoka/neturi laiko gaminti. Vienintelė sąlyga - turėti maisto smulkintuvą (food processor) arba blenderį daržovėms susmulkinti.
Laikas: Apie 15-20 min
Kaina: Nedidelė
Jums reikės:
Jums reikės:
Falafeliams:
240-250 g avinžirnių (jei konservuotų: 400 g skardinės, kurioje 240 g grynojo kiekio;
jei išmirkytų: tą avinžirnių kiekį mirkyti vandenyje 24 h, po to vandenį išpilti; išmirkyti skanesni, bet daugiau darbo)
0,5 svogūno
1 česnako galvutė
2 šaukštai sezamo sėklų
Druska (pagal skonį)
Pipirai (pagal skonį)
Žalumynai (pagal skonį; pvz. petražolės, kalendra)
2 šaukštai miltų
Aliejus (kepimui)
[Siūlomas nuotraukoje garnyras:
Agurkai
Kininis kopūstas
Pomidorai
Virti ryžiai
Koks nors padažas]
Garnyras, faktiškai, gali būti toks pats įvairus, kaip ir prie paprasto mėsos maltinio.
Paruošimas:
1. Visus falafelio ingridientus (išskyrus miltus) sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti.
1 česnako galvutė
2 šaukštai sezamo sėklų
Druska (pagal skonį)
Pipirai (pagal skonį)
Žalumynai (pagal skonį; pvz. petražolės, kalendra)
2 šaukštai miltų
Aliejus (kepimui)
[Siūlomas nuotraukoje garnyras:
Agurkai
Kininis kopūstas
Pomidorai
Virti ryžiai
Koks nors padažas]
Garnyras, faktiškai, gali būti toks pats įvairus, kaip ir prie paprasto mėsos maltinio.
Paruošimas:
1. Visus falafelio ingridientus (išskyrus miltus) sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti.
Prie nurodytų ingredientų galima įdėti savų pagal skonį - petražolių, kalendrų, įvairiausių sėklų, daržovių... galima eksperimentuoti pagal skonį, svarbu, dedamos daržovės neturi būti per skystos, kad galutinis mišinys nebūtų per skystas.
2. Į sumaltą mišinį pridėti miltų, išmaišyti (pvz. dviem šaukštais), tokiu būdu gauname mišinį kepimui.
4. Patiekti su garnyru bei pasirinktu padažu