Falafeliai (#PenktadienioReceptai)




Lengvas, studentiškas receptas pasigaminti falafelių - avinžirnių „kotletų“ - tiems, kas nemoka/neturi laiko gaminti. Vienintelė sąlyga - turėti maisto smulkintuvą (food processor) arba blenderį daržovėms susmulkinti.

Laikas: Apie 15-20 min
Kaina: Nedidelė

Jums reikės:

Falafeliams:
240-250 g avinžirnių (jei konservuotų: 400 g skardinės, kurioje 240 g grynojo kiekio; 
jei išmirkytų: tą avinžirnių kiekį mirkyti vandenyje 24 h, po to vandenį išpilti; išmirkyti skanesni, bet daugiau darbo)
0,5 svogūno
1 česnako galvutė
2 šaukštai sezamo sėklų
Druska (pagal skonį)
Pipirai (pagal skonį)
Žalumynai (pagal skonį; pvz. petražolės, kalendra)
2 šaukštai miltų
Aliejus (kepimui)

[Siūlomas nuotraukoje garnyras:
Agurkai
Kininis kopūstas
Pomidorai
Virti ryžiai
Koks nors padažas]

Garnyras, faktiškai, gali būti toks pats įvairus, kaip ir prie paprasto mėsos maltinio.

Paruošimas:

1. Visus falafelio ingridientus (išskyrus miltus) sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti. 

Prie nurodytų ingredientų galima įdėti savų pagal skonį - petražolių, kalendrų, įvairiausių sėklų, daržovių... galima eksperimentuoti pagal skonį, svarbu, dedamos daržovės neturi būti per skystos, kad galutinis mišinys nebūtų per skystas.



2. Į sumaltą mišinį pridėti miltų, išmaišyti (pvz. dviem šaukštais), tokiu būdu gauname mišinį kepimui.




3. Formuoti ir kepti ant aliejaus 



4. Patiekti su garnyru bei pasirinktu padažu


Parama

Mūsų projektą galite paremti:

Contribee PayPal


VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Populiarūs įrašai