BENDRAMINČIŲ SUSITIKIMAS

 

Bendra malda. Nuotrauka R.Jarockio

Lapkričio 6 d. Vilniaus ortodoksų bendruomenėje, kuri laukia, kol atsiras Konstantinopolio patriarchato parapijos, lankėsi bendraminčiai iš Klaipėdos. Po bendros maldos ir homilijos, vyko bendros vaišės (agapė). Tikintieji iš Klaipėdos dalijosi savo asmeninėmis istorijomis ir bendruomenine patirtimi, apie tai, kad kai prasidėjo karas Ukrainoje nebeliko galimybės nevaržomai lankytis cerkvėse ir kokie dėl to kilo sunkumai. 

Tai buvo pirmasis iš planuotų susitikimų su Lietuvos ortodoksais, kurie, vadovaudamiesi savo sąžinės balsu, nebegali lankytis Maskvos patriarchato cerkvėse, nes šios institucijos aukščiausia valdžia atvirai palaiko Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą. Jei Dievas duos, tokie susitikimai gali virsti gerąja tradicija naujosios jurisdikcijos parapijose.

Bendruomenės susitikimus ir keliones organizuoja iš Maskvos patriarchato atleistų kunigų įsteigta VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“ (KOIC). Bendruomenės susitikimai vyksta neformalioje atmosferoje, kiekvieną sekmadienį Tautinių bendrijų namuose (Raugyklos g. 25, Vilnius), nuo 11 val. Įėjimas laisvas. Kviečiami vis norintys apsilankyti ar susipažinti.

Paaukoti Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centro veiklai galite per



 


Arba tiesioginiu pavedimui į banko sąskaitą:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
IBAN: LT487300010173170576
SWIFT: HABALT22 





Nuoširdžiai dėkojame!

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai