Veganiškas guliašas (#PenktadienioReceptai)


Laikas: 30-40 min.
Kaina: nedidelė

Jums reikės:
Sojų kubeliai, 100 gr
1 svogūnas
1 morkas
1 pomidoras
1 česnakas
1 lauro lapas
2 kvapnieji pipirai
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas miltų

Paruošimas:


1. Užverdame vandenį su prieskoniais, pavyzdžiui, mėsos. Į jį sudedame sojų kubelius ir verdame 10-15 min.



2. Tuo metu nuvalome ir susmulkiname svogūnus, morkas, pomidorą, česnaką. Tai patogu padaryti su maisto smulkinuvu (food processor).



3. Išvirtus sojos kubelius nukošiame ir apkepame aliejuje, keptuvėje.



4. Atskirai keptuvėje, aliejuje kepame ir smulkintas daržoves. 

Daržovėms apkepus, įdedame šaukštą miltų, įpilame apie stiklinę verdančio vandens, įdedame lauro lapą, druskos ir 2-3 rutuliukus kvapniųjų pipirų. Paliekame pasitroškinti ant mažesnės ugnies. Ištroškinus padažą, lauro lapą ir kvapniuosius pipirus geriau išimti.

5. Sujungiame padažą su sojų kubeliais. Štai ir veganiškas guliašas.


Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, grikiais ir kitu garnyru, šalia dera salotos, pvz. šviežių kopūstų.

Su bulvėmis

Su daržovėmis



PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai