Veganiškas bulvių plokštainis (#PenktadienioReceptai)


Kaina: nedidelė
Laikas: ~2 val.

Jums reikės:
10 bulvių
1 nedidelė cukinija
2 svogūnai
1 stiklinė avižų pieno
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai

Užpilui:
Svogūnai, pievagrybiai, druska (pagal skonį)

Paruošimas:


1. Nuskutame bulves, nuvalome svogūnus, stambiai supjaustome cukiniją (ir pašaliname sėklas, jei yra).


2. Nuvalome svogūnus, pusantro svogūno supjaustome smulkiai ir apkepame, pusę svogūno pasiliekame tarkavimui.


2. Sutarkuojame bulves, pusę svogūno, cukiniją. Aš tai darau virtuviniu kombainu.


3. Sutarkuotą masę ir apkepintus svogūnus pilame į kepimo formą (arba aliejumi suteptą skardą). Jei ji nesusimaišiusi, pamaišome.


4. Užviriname avižų pieną ir juo nuplikome masę. Aš virinau pieną nedideliame, metaliniame puode pamaišydamas.


5. Pašauname į įkaitintą orkaitę, 1 valandą - 200 laipsnių temp., po to 30 min. - 160 laipsnių.

6. Bulvių plokštainis (kugelis) baigtas.



7. Galima pasiskaninti veganiška grietine, keptais svogūnais ir/arba pievagrybiais. Pievagrybius supjaustome su svogūnais, apkepiname, užpilame ant plokštainio.

Receptas paimtas iš Instagram profilio @viskasbe, gaminimo aprašymas ir nuotraukos - mano.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai