„Kasdienė duona“ | Jn 15, 9-17

9 Kaip mane Tėvas mylėjo, taip ir aš jus mylėjau. Pasilikite mano meilėje!
10 Jei laikysitės mano įsakymų, pasiliksite mano meilėje, kaip aš kad vykdau savo Tėvo įsakymus ir pasilieku jo meilėje.
11 Aš jums tai kalbėjau, kad jumyse būtų manasis džiaugsmas ir kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų.
12 Tai mano įsakymas, kad vienas kitą mylėtumėte, kaip aš jus mylėjau.
13 Nėra didesnės meilės, kaip gyvybę už draugus atiduoti.
14 Jūs būsite mano draugai, jei darysite, ką jums įsakau.
15 Jau nebevadinu jūsų tarnais, nes tarnas nežino, ką veikia jo šeimininkas. Jus aš draugais vadinu, nes jums viską paskelbiau, ką buvau iš savo Tėvo girdėjęs.
16 Ne jūs mane išsirinkote, bet aš jus išsirinkau ir paskyriau, kad eitumėte, duotumėte vaisių
ir jūsų vaisiai išliktų, – kad ko tik prašytumėte Tėvą mano vardu, jis visa jums duotų.
17 Aš jums tai įsakau: vienam kitą mylėti!“

Kad jumyse būtų manasis džiaugsmas ir kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų – sako Viešpats. Jo džiaugsmas  begalinis,  amžinas ir tobulas. Jėzus moko mus kelio, kuriuo einant mes ateisime į Jo amžinojo džiaugsmo karalystę. Tai nebūtinai pomirtinė karalystė, Dievo karalystė prasideda jau čia ir dabar, po mirties ji tęsiasi, nes mes neišnyksime, bet tik pereisime į kitokią būtį, kuri bus perkeista, priklausomai nuo mūsų šiandienos pasirinkimų. Mūsų tobulėjimas mus vis labiau daro panašius į Jėzų ir taip artėja Jo karalystė mumyse, taip vis auga mūsų džiaugsmas. Ir Jėzus sako, ką turime daryti: Jei laikysitės mano įsakymų, pasiliksite mano meilėje, kaip aš kad vykdau savo Tėvo įsakymus ir pasilieku jo meilėje. O pagrindinis įsakymas yra meilės įsakymas, turime mylėti Dievą, artimą ir save patį. Jėzus neatleidžia nuo kitų įsakymų, tačiau pabrėžia pagrindinį. O mylint lengviau yra laikytis ir kitų įsakymų. Kaip Viešpats laikosi, taip turime laikytis ir mes. Mūsų tobulėjimo programa yra dešimt Dievo įsakymų, kurie labiau yra ne įsakymai, mums įprasta „primestine“ prasme, tačiau teisingo ir saugaus gyvenimo meilėje patarimai. Pažeisdami kurį nors iš 10 Dievo įsakymų, mes skaudiname Dievą, artimą ir save patį, kitaip tariant, mes sulaužome pagrindinį meilės įsakymą. Dažnai mes savo gyvenimą matome taip sudėtingai, kad pamirštame apie tuos „paprastučius“ 10 Dievo įsakymų, jie atrodo lyg skirti vaikams, kurie ruošiasi Pirmąjai komunijai, kad būtų klusnūs. O mums, sprendžiantiems svarbias gyvenimo problemas, tai visiškai neaktualu. Bet ar tikrai taip? Ar Dievas duodamas įsakymus Mozei, liepė juos nunešti mokinukams į mokyklą? Tikrai ne. 10 Dievo įstatymų yra skirti kiekvienam žmogui, net nesvarbu, jis tikintis ar ne. Nes jų nesilaikymas tampa gyvenimo katastrofa. Ir tada kalbos apie džiaugsmą lieka tik kalbomis ir svajonėmis. Mes negalime patirti gyvenimo džiaugsmo ir priimti Viešpaties ramybės. Nes esame per daug nuo Jo atitrūkę.

Taigi, kelias į Džiaugsmą eina per meilę, o keliaudami turime laikytis eismo taisyklių, tai reiškia 10 Dievo įsakymų. Suklydę turime galimybę sustoti, pergalvoti savo klaidas, gailėdamiesi dėl jų išpažinti ir vėl eiti meilės keliu. O Viešpats padeda, Jis mato pastangas ir mūsų tikrus širdies troškimus, jei nuoširdžiai Jo ieškome, tikrai randame.

Šiandien dėkosiu Dievui už konkrečius nurodymus kaip eiti Kristaus meilės keliu.
Šiandien prašysiu Jėzaus, kad padėtų laikytis Jo įsakymų ir suteiktų savo džiaugsmą.

       10 Dievo įsakymų rasite čia.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai