Ryšių su kitų šalių ortodoksais palaikymas

Maskvos patriarchato nušalinti kunigai susilaukė paramos iš tikinčiųjų bei dvasininkų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Atsakydami į gerumą gerumu, nušalintieji kunigai ir juos palaikantys pasauliečiai stengiasi palaikyti ryšius su kitų šalių broliais ortodoksais.


* Spalio 14 d. Anykščiuose kartu su pabėgėlių ukrainiečių ir Lietuvos ukrainiečių bendruomene bei Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios kun. Georgijumi Kovalenko, mūsų kunigai ir pasauliečiai dalyvavo bendroje maldoje Dievo Motinos globos ir Ukrainos gynėjo dienos proga. 

kun. Georgijus Kovalenko Anykščiuose

 

 * Spalio pabaigoje kun. Vladimiras Seliavko ir žurnalistas, publicistas, apžvalgininkas Konstantinas Egertas dalyvavo piligriminėje kelionėje į Graikiją – Atono kalną. Atono kalnas - tai Konstantinopolio patriarchatui priklausanti 20 vienuolynų bendruomenė uždarame pusiasalyje, į kurį įleidžiami tik vyrai.

Atono administracinis centras Karies

* Lapkričio 4-6 d. kun. Vitalijus Mockus ir poetė, vertėja, teologė Svetlana Panič dalyvavo demokratijai ir kultūrai skirtame festivalyje Varšuvoje.

Festivalio dalyvių pranešimas



Apie spalio mėn. įvykusius ekumeninius susitikimus galima paskaityti čia.

Veiklą kunigai ir pasauliečiai vykdo per Viešąją įstaigą „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“ (KOIC) - naują švietėjišką organizaciją, vienijančią ortodoksų tikinčiuosius, kuriems nepriimtina Maskvos patriarchato politizacija. Bendruomenei priklauso vietiniai įvairių tautybių tikintieji, ukrainiečių pabėgėliai, Baltarusijos ir Rusijos disidentai.


 

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai