Veganiškas plovas (#PenktadienioReceptai)


Laikas: Apie valandą
Kaina: Vidutinė

Jums reikės (apie 10 porcijų):
„Zirvakui“:
2 didelės morkos
4-5 svogūnai
1 baklažanas
1 maža cukinija
1 raudonoji paprika

Kiti ingredientai:
600 g ryžių
1:1,3 vandens (800 g ryžių matuoklio žyma)
2-3 česnako skiltelės
Druska
Pipirai
Aliejus
100 g didelių razinų

Kaip ruošti:
1. Pirmiausia ruošiame zirvaką - taip vadinamas pagrindas, ant kurio bus verdamas plovas. Pjaustome morkas, svogūnus, baklažaną, cukiniją, papriką. Pjaustyti galima stambiau, kad valgant plovą jaustųsi ingridientai (juk mėsos jame nebus). Morkas galima pjaustyti nedideliais šiaudeliais. 


Dera turėti omenyje, kad baklažanai ir cukinijos išvirus subliūkš, svogūnai ir morkos - suminkštės, tad gabaliukai nebus tokie dideli, kaip tik supjausčius.

2. Visas daržoves apkepame keptuvėje, negailime aliejaus. Plovas turi būti pakankamai riebus, aliejus bus jo sudedamoji dalis.


3. Daržoves su aliejumi supilame į puodo dugną. Geriausia naudoti neprisvylantį puodą arba įsitikinti, kad pakanka aliejaus, kad ingridientai tikrai neprisviltų. Šiam žingsniui gerai tinka ir multifunkciniai puodai, nes turi teflono paviršių.


4. Daržoves padengiame ryžiais (ryžius, žinoma, prieš tai reikėtų nuplauti). Geriausia naudoti plikytus ryžius, tuomet mažesnė tikimybė, kad plovas pavirs koše. Įdedame druskos, pipirų, česnakų. Azijiečiai deda visą, neluptą česnaką, kurį išvirus ištraukia ir išlukštenę suvalgo.


5. Užpilame vandeniu santykiu 1:1,3, jis turi vos apsemti ryžius. Verdame ant vidutinės arba nedidelės ugnies, 35-40 min, iki kol ryžiai išvirs. Tuo metu visas vanduo visiškai išgaruos/susigers. Ryžiams išvirus išmaišome, įmaišome razinų. 


Plovą galima palikti pastovėti, kad būtų skanesnis, po to skaniai suvalgyti.



PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai