„Kasdienė duona“ | Jn 3, 16-21

16 – Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo viengimį Sūnų, kad kiekvienas, kuris jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą.
17 Dievas gi nesiuntė savo Sūnaus į pasaulį, kad jis pasaulį pasmerktų, bet kad pasaulis per jį būtų išgelbėtas. 18 Kas jį tiki, tas nebus pasmerktas, o kas netiki, jau yra nuteistas už tai, kad netiki viengimio Dievo Sūnaus.
19 Teismo nuosprendis yra toksai: atėjo šviesa į pasaulį, bet žmonės labiau mylėjo tamsą nei šviesą, nes jų darbai buvo pikti. 20 Kiekvienas nedorėlis neapkenčia šviesos ir neina į šviesą, kad jo darbai aikštėn neišeitų. 21 O kas vykdo tiesą, tas eina į šviesą, kad išryškėtų, jog jo darbai atlikti Dieve.

Jėzus yra pasaulio šviesa, Jis atėjo išgelbėti žmonių, bet ne pasmerkti. Visas darbas jau atliktas, Jėzus kentėjo ir mirė už mūsų nuodėmes, todėl nieko nebetrūksta mūsų išgelbėjimui. Vienintelis dalykas, kurio reikia, yra mūsų tikėjimas. Kas jį tiki, tas nebus pasmerktas, o kas netiki, jau yra nuteistas už tai, kad netiki viengimio Dievo Sūnaus.  Tik tikėdami galime priimti tą Dievo mums parodytą meilę, tik priėmę Jo Meilę, galime į ją atsiliepti savo meile, o iš jos kyla ir mūsų darbai. Jei tikime, suvokiame ir priimame Dievo meilę mums, taip pat pamilstame Dievą ir atsiliepiame į Jo meilę, eidami pas Jį, gyvendami Jame. Kaip pasekmė šios meilės yra mūsų darbai, kuriuos darome tiesoje ir šviesoje. Taigi pradžia jau padaryta - Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo viengimį Sūnų. Kitas žingsnis priklauso nuo mūsų - kiekvienas, kuris jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą.

Šiandien dėkosiu Dievui už Jo meilę mums.
Šiandien prašysiu Dievo malonės, kad galėčiau atsiliepti į Jo meilę ir tikėti.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai