Ar patriarchas turi neofašistinę grupuotę?

Grėsmingieji „Sorok sorokov“
Neseniai vienas ateistinis rusų saitas išplatino šmeižikišką pranešimą, kuriame teigiama, atseit Maskvos patriarchas remia neonacistinę grupuotę. Pridėtos įvairios svastikos ir vaikinų su svastikomis nuotraukos, kurios turėtų įtikinti skaitytoją, kad judėjimas „Keturiasdešimt keturiasdešimčių“ (Sorok sorokov) yra neonacistinis. Be abejo, tai išsigalvojimas.

Pradėkime nuo žmonių, kurie pavaizduoti nuotraukose.


Portalas medialeaks.ru pakalbino žmones, pavaizduotus nuotraukose, ir jie tiesiai pasakė, kad judėjimui nepriklauso:



Aleksandras Michailovičius tvirtina, kad jis nebeturi nieko bendro su judėjimu,
o vaikinas su svastika - niekada ir neturėjo

Ateistinis portalas net nepasistengė pabandyti paspausti ant įdėtos svastikos su Tikėjimo išpažinimu dešinio klavišo ir pabandyti paieškoti vaisto Google. Paieška bemat nuvestų į bažnyčios remiamą antisektantinį interneto projektą, perspėjantį apie schizmatikų platinamus paveikslus - http://www.anti-raskol.ru/pages/1251 . (Tiesa, reikia pripažinti, kad šiaip jau svastika tikrai yra simbolis, naudojamas slavų, graikų ir gruzinų cerkvių puošyboje, bet tai platesnė tema, kuri neturi nieko bendro su aptarinėjamomis)


Kas gi yra tas tas paslaptingas judėjimas „Sorok sorokov“? Pavadinimas yra aliuzija į posakį bažnytine slavų kalba „sorok sorokov“ - „daugybė, begalybė“. Buvo sakoma, kad Maskvoje yra „keturiasdešimt keturiasdešimčių“ cerkvių, t.y. aibė cerkvių. Šis judėjimas yra paprasčiausia grupė socialiniame tinkle vkontakte, kurios tikslas - cerkvių statyba Maskvos mieste...



Judėjimo lyderio interviu TV kanale „Caregrad“:






Susitikimas su kun. Dmitriju Smirnovu:




Niekas judėjimo (kuris, kaip supratau, net nėra įregistruotas) jokiais apdovanojimais neapdovanojo, o apdovanojo asmeniškai kompozitorių Andriejų Kormuchiną už tai, kad jis organizuoja jaunimo susitikimus su kunigais, švietėjiškus renginius ir rūpinasi cerkvių statyba.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai