Pirėjos metropolitas Serafimas: homoseksualūs santykiai - mirtina nuodėmė

Graikija  - viena iš nedaugelio pasaulio valstybių, kurioje stačiatikybė yra valstybinė religija. Jos Konstitucija prasideda doksologija Švenčiausiajai Trejybei, o valdžios ir Bažnyčios santykiai tvarkomi pagal sinergijos principus. Tačiau, ypač Graikijai prisijungus prie ES, Bažnyčios nuomonės paisoma vis mažiau, ES nuomonė tampa svaresne.

Civilinės santuokos institutas šioje šalyje atsirado tik 1982 metais, sukėlęs aštrią Bažnyčios kritiką ir hierarchų pasipiktinimą. Daug kas laikė tai pabaigos pradžia. Šiuo metu valdžia ignoruodama Bažnyčią bando įteisinti vienos lyties santuokas.

Savo interviu kanalui „Mega“ metropolitas Serafimas atskyrimu nuo Bažnyčios pagrasino tiems Graikijos parlamento deputatams, kurie balsavo už pataisas šeimos įstatyme, leidžiančias registruoti vienos lyties santuokas. Jis pabrėžė, jog „Valstybė negali įvedinėti naujų įstatymo normų, susijusių su visuomeniniu gyvenimu, neatsiklausdama Bažnyčios nuomonės“. Pabrėžęs, jog homoseksualiuose santykiuose nėra nieko psichologiškai sveiko jis priminė, kad tai - mirtina nuodėmė.

Į žurnalistų pastabą, jog Vakarų hierarchai, tame tarpe, Romos popiežius turi kitą nuomonę šiuo klausimu, metropolitas atsakė: „Nereikia maišyti Vienos, Šventos, Visuotinės ir Apaštalinės Bažnyčios su nukrypusiais nuo kelio kunigais, o Popiežius yra ne kanoniškas Ortodoksų Bažnyčios hierarchas, o ereziarchas, diskredituojantis Evangelijos Gerąją Naujieną“

Straipsnis apie tai rusiškai: http://www.pravoslavie.ru/news/66352.htm
Originalus straipsnis graikiškai:  http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/20695-peiraios-serafeim-thanasimo-amartima-omofulofilia

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai