Keptų pomidorų sriuba (#PenktadienioReceptai)
Kaina: vidutinė
Jums reikės:
10 pomidorų
4-5 česnakų galvutės
2 dideli raudonieji svogūnai
2 šaukštai baltojo vyno acto
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio pipirų
Šiek tiek bazilikų prieskonių
0,5-1 šaukštelis cukraus
>0,5 l daržovių sultinio
Alyvuogių aliejus
Svogūnų laiškai
Užkandis:
Duona
Veganiškas sūris
Paruošimas:
1. Iš pomidorų išpjauname kotelių likučius.
2. Perpus perpjautus pomidorus, stambiai papjaustytus česnakus ir svogūnus apkepiname keptuvėje, jei telpa - kartu, jei ne - atskirai, ir viską pilame į vieną kepimo skardą.
3. Uždedame prieskonius (druskos, pipirų, bazilikų, cukraus) įpilame vynuogių acto, pašauname į orkaitę 20 minučių 180 laipsnių.
4. Bekepant galima pradėti ruošti užkandį prie sriubos. Viso labo ant skardos sudedame riekeles duonos su veganiško sūrio riekelėmis. Pašauti į orkaitę apie 10 min., 230 laipsnių, stebint, kad apskrustų duona ir veganiškas sūris. Jeigu antros orkaitės nėra, duonelės galima įdėti iškart ištraukus iš orkaitės daržoves.
5. Mums prireiks daržovių sultinio, tad kol kepa pomidorai arba pašildome jau turimą, arba paruošiame greitai paruošiamą (galima ištirpinti kubelį verdančiame vandenyje arba pavirinti koncentratą, parduodamą parduotuvėje).
6. Išėmę iš orkaitės daržoves dedame į puodą, užpilame daržovių sultiniu (kad vos apsemtų, nebūtų per skysta). Sutriname viską elektriniu rankiniu trintuvu (blenderiu). Įpylus į lėkštę galima papuošti svogūnų laiškais.