V. Zelenskis sieks uždrausti Maskvos patriarchato veiklą Ukrainoje



Gruodžio 1 d. vakarą, kreipdamasis į tautą, Ukrainos prezidentas Volodimiras Zelenskis pranešė, kad bus siekiama uždrausti Maskvos patriarchato veiklą Ukrainoje.

„Užtikrinsime visišką mūsų valstybės nepriklausomybę. Ypač dvasinę nepriklausomybę. Niekada niekam neleisime kurti imperijos Ukrainos sieloje.

Šiandien įvyko Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdis. Susitikimas, kuriame svarstėme daugybę faktų apie tam tikrų Ukrainos religinių organizacijų ryšius su valstybe agresore.

Pirma. Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba pavedė vyriausybei pateikti Aukščiausiajai Radai įstatymo projektą, kuriuo siekiama užkirsti kelią religinių organizacijų, susijusių su Rusijos Federacijos įtakos centrais, veiklai Ukrainoje.

Antra. Valstybinė etninės politikos ir sąžinės laisvės tarnybai - užtikrinti, kad būtų atlikta religinė Bažnyčios valdymo statutą ekspertizė dėl organizacijos kanoninio ryšio su Maskvos patriarchatu, ir prireikus imtis įstatyme numatytų priemonių.

Trečia. Užtikrinti, kad būtų patikrintas teisinio pagrindo buvimas religinių organizacijų naudojimuisi nekilnojamuoju turtu, esančiu Nacionalinio Kijevo olų vienuolyno istorinio ir kultūrinio rezervato teritorijoje, bei sąlygų laikymasis.

Ketvirta. Visos institucijos, atsakingos už nacionalinį saugumą, turėtų imtis intensyvesnių priemonių Rusijos specialiųjų tarnybų ardomąjai veiklai Ukrainos religinėje aplinkoje nustatyti ir neutralizuoti. Ir taikyti asmenines sankcijas - netrukus bus paskelbtos pavardės.

Ir penkta. Reikia kelti Valstybinės etninės politikos ir sąžinės laisvės tarnybos statusą ir stiprinti jos pajėgumus. Ši struktūra bus pertvarkyta, o tai leis jai iš tikrųjų ginti ukrainiečių ir valstybės teises ir teisėtus interesus.

Šiais ir kitais sprendimais užtikriname Ukrainos dvasinę nepriklausomybę.“


PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai