Veganiškas buritas (#PenktadienioReceptai)


Laikas: Apie 30-40 min
Kaina: Vidutinė

Jums reikės: 
1 l vandens
150 g sauso sojų faršo
12 tortilijų (paplotėlių)
3 pomidorai
3 agurkai
2 svogūnai
15 g kalendrų
~100 g kininių kopūstų
Konservuotų raudonųjų pupų
Konservuotų kukurūzų
1-2 šauktai pomidorų padažo
1-2 kubeliai daržovių sultinio
Buritų prieskonių (tinka druska, pipirai, paprikos, kuminai, imbieras, česnakai, raudonėliai... galima nusipirkti mišinį)

Gaminimui prireiks kontaktinio grilio ar panašaus prietaiso, kad apkepintume tortiliją.

Paruošimas:
1. Paruošiame faršą.

Užverdame vandenį. Įdedame du sultinio kubelius.
Į verdantį sultinį sudedame sausą sojų faršą.


Verdame apie 10 min.
Po to, įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame faršą joje. Kiek apkepę, sudedame prieskonius, dar pakepame. Dar pakepę dedame 1-2 šaukštus pomidorų (arba čili, jei mėgstame aštriau) padažo.


2. Išverdame ryžius. Aš mėgstu naudoti plikytus.

3. Nuplovę, smulkiname daržoves, visus ingredientus galime patogiai išsidėlioti aplinkui


Žinoma, šiuos tris žingsnius galima daryti vienu metu, taip ženkliai sutaupant laiko.

4. Dedame ingridientus į buritą. Pagardiname mėgstamu padažu


5. Sukame buritą




6. Apkepame kontaktiniame grilyje.


7. Patiekiame. Jeigu kepame didesnį kiekį, galime susukti į foliją, kad buritai ilgiau išliktų karšti.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai