Azijietiški smidrai (šparagai) #PenktadienioReceptai


Man asmeniškai kol kas labiausiai patikęs smidrų gamybos receptas. Vienintelė gal kiek neįprasta sąlyga - reikia turėti azijietiškai virtuvei būdingus sojos padažą bei sezamo aliejų, tačiau pasninkams tikrai verta išmokti gaminti ir daugiau azijietiško stiliaus patiekalų, kadangi, pavyzdžiui, Kinijos kultūroje gausu greitai paruošiamų vegetariškų patiekalų, ten labai retai, lyginant su, tarkim, Japonija, naudojami pieno produktai.

Laikas: Apie 10 min
Kaina: Maža
(brangiausiai kainuoja padažas, kurio perkamas kiekis tinka gausybei patiekalų)

Jums reikės:
500 gr šparagų
1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus
4-5 česnakų skiltelių

4 šaukštelių sojos padažo (nesūraus, „less salt“)
1 šaukštelių sezamo aliejaus
1 šaukštelių cukraus
Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
Šiek tiek maltų pipirų (baltų arba juodų, pagal skonį)
1 šaukšto vandens

Paruošimas:
1. Nupjauname sumedėjusią smidrų dalį (2-3 cm nuo galo), apskutame iki baltumos (kad finale lengviau kramtytųsi).



Aš iškart perpjoviau smidrus pusiau, kad geriau tilptų į indus, bet geriau tai padaryti pabaigoje.

2. Smirdus įdedame į verdantį vandenį apie 1-2 min, kad apvirtų. Ženklas, kad išvirė - žiūrint į vidų, smidrų baltoji dalis tampa kiek permatoma. Svarbu nepervirti, nes smidrai neteks traškumo


3. Kad smidrai nepervirtų, išimame ir sudedame juos į šaltą vandenį


4. Ruošiame padažą - į dubenėlį dedame 4 šaukštelius sojos (nesūrios), 1 šaukštelį sezamo aliejaus, 1 šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos (pagal skonį), šiek tiek baltų arba juodų maltų pipirų (pagal skonį), 1 šaukštą vandens. Viską sumaišome.


Jau padažo ruošimo metu gali kaisti keptuvė su šaukštu ar dviem alyvuogių aliejaus.


5. Nuvalome ir išspaudžiame į karštą aliejų česnakus (arba sudedame smulkiai supjaustę).


6. Pradėjus sklisti česnakų kvapui, mažiname ugnį, sudedame smidrus, tada ją galima ir padidinti, apkepti 1-2 min.

7. Supilame padažą ir pakepiname su padažu.


8. Pakepinę smidrus, dedame į lėkštę kartu su padažu. Jei jie dar neperpjauti, geriau perpjauti pusiau. Jie turėtų būti traškūs, lengvai kramtytis, o azijietiškas padažas - pagardinti egzotišku skoniu.


Receptas sudarytas Kwan Ka Pang (YouTube: Taste of Asian Food) recepto pagrindu 

Populiarūs įrašai