„Kasdienė duona“ | Jn 16, 29-33

29 Jo (Jėzaus) mokiniai tarė: „Štai dabar tu aiškiai kalbi ir nebesakai jokių palyginimų.30 Mes dabar matome, kad tu viską žinai ir nereikia tave klausinėti. Todėl mes ir tikime, kad tu esi išėjęs iš Dievo“. 31 Jėzus jiems atsakė:
„Pagaliau tikite? 32 Štai ateina valanda, ir net yra atėjusi, – kai jūs išsisklaidysite kas sau ir paliksite mane  vieną. Tačiau aš ne vienas, nes su manimi yra Tėvas.
33 Aš jums tai kalbėjau, kad manyje atrastumėte ramybę. Pasaulyje jūsų priespauda laukia,
bet jūs būkite drąsūs: aš nugalėjau pasaulį!“

Pasaulyje jūsų priespauda laukia, bet jūs būkite drąsūs: aš nugalėjau pasaulį! Jėzus perspėja įtikėjusius Jį mokinius. Pasaulis iki Antrojo Jėzaus atėjimo yra Piktojo galioje, čia viešpatauja nuodėmė. Pasaulis dar nėra Dangaus karalystė. Po žmogaus nuopolio čia įsigalėjo mirtis. Ir tik nedaugelis, kurie įtiki, tampa Dangaus karalystės piliečiais. Jie yra didžiausi Šėtono priešai, todėl labiausiai persekiojami ir nekenčiami. Kaip ir pats Jėzus. Krikščionys, sekdami savo Mokytoją, yra lyg nuolatinis priminimas apie tikrąją, beviltišką Pasaulio kunigaikščio padėtį. Nuodėmė, mirtis ir pats Šėtonas yra nugalėtas Jėzaus mirtimi ir prisikėlimu. Tačiau iki laikų pabaigos Žmonių priešas šio pralaimėjimo negali pripažinti. Todėl nors esminė kova jau baigta, dar vyksta mūšiai už kiekvieną žmogų. Ir kiekvienas, kuris stengiasi eiti tikėjimo keliu, tampa ypatingai nekenčiamu ir puolamu. Tai vyksta dvasiniame lygmenyje per nuolatines pagundas, abejones, suklupimus. Taip vyksta ir fiziniame pasaulyje. Krikščionys persekiojami įvairiomis formomis, pradedant nuo jų žudymo Rytų šalyse ir baigiant sekuliaria Vakarų visuomene, kuri ieško bet kokios progos paniekinti ir sukompromituoti tikėjimą garsiai šaukdama apie tikinčiųjų suklupimus, įteisinti nuodėmę savo įstatymais (abortų legalizavimas, homoseksualų santuokos ir pan.). Tačiau Jėzus čia pat nuramina savo mokinius: jūs būkite drąsūs: aš nugalėjau pasaulį! Tamsa visada tirščiausia prieš aušrą. Šėtonas daužosi agonijoje, bet jis jau nugalėtas ir niekas negali išplėšti mūsų iš mylinčio Dievo rankos.

Šiandien dėkosiu Jėzui, kad Jis nugalėjo pasaulį.
Šiandien prašysiu Dievo malonės, kad būčiau drąsus ir ištverčiau iki galo.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai