Mano straipsnius pradėjo publikuoti arche.lt

„Arche.lt - edukacinis portalas, kurio tikslas yra skelbti Apaštalų tikėjimą ir ant Tiesos pamatų statyti Lietuvos žmonių bendrabūvį.“ - prisistato šis tinklalapis. Tai tradicinės katalikų bendruomenės puslapis.

Labai džiaugiuosi galėdamas su kitais krikščionimis dalytis Šventosios Tradicijos pažinimo džiaugsmu. Lotyniškoji Bažnyčia net tūkstantį metų buvo vienos Ortodoksų Bažnyčios dalimi, mes turime bendrą istoriją ir bendras šaknis. Kaip galima pastebėti iš mano tinklalapio įrašų, labai vertinu lotyniškąją Tradiciją, grigališkąjį choralą ir senąjį liturginį gyvenimą. Labai gaila, kad kai kurios Romos katalikų bendruomenės krypsta nuo Tradicijos, linksta į tai, ką arche.lt gražiai vadina „[Tradicijos] trūkio hermeneutika“ ir tokių būdu mūsų Bažnyčios tik dar labiau tolsta viena nuo kitos.

Kaip pastebi prot. Sergijus Bulgakovas, Viešpaties malda „būkite viena“ Romos katalikų ir ortodoksų yra suvokiama labai skirtingai, tiek skirtingai, kad ko gero dažnai meldžiamės už skirtingus dalykus. Tačiau neabejoju, kad jei visi žiūrėsime viena kryptimi - ad fontes, į šaltinius - tai ir atsakymus į kertinius klausimus atrasime bendrus, juk Perdavime - Paradosis, Traditio - slypi tikratikystės sąmonė - phronema, quod ubique, quod semper, quod ab omnibus creditum est...


PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai