Dokumentinis filmas apie Etiopijos krikščionybę (anglų k.)


Britų architektas, juodaodis keliauja po Etiopiją, ieškodamas Etiopijos krikščionybės ir judaizmo istorijos, nes Etiopijoje Dievo Bažnyčia įsikūrė dar iki krikščionybės, kai savo tikėjimą atnešė žydai. Pasak legendos, Etiopijos monarchija kilo iš Saliamono giminės. Sekdamas legendų pėdsakais, žurnalistas ne tik susipažįsta su Etiopijos religija, bet ir ieško legendų įrodymų architektūroje. 

Keliautoją labiausiai stebina faktas, jog Etiopija turi savo senovinę krikščionybės tradiciją. Tai - autentiška juodoji krikščionybė, savarankiška ir nepriklausoma. Tai itin svarbu dėl to, jog daugeliui trečiojo pasaulio gyventojų krikščionybė asocijuojasi su britų kolonializmu.

Įdomus faktas: lotyniškieji Vakarai nebendravo su Etiopijos orientaliniais ortodoksais, tas ryšys buvo seniai seniai nutrūkęs ir jie tik turėjo legendą, kad kažkur, maždaug Etiopijos regione, yra prarasta krikščionių karalystė, kurioje karaliauja karalius Jonas, ko gero baltaodis katalikas. Per didžiuosius geografinius atradimus jėzuitai atvyko į Etiopiją ir nusivylė, nes ten buvo susiklosčiusi bendruomenė, nepriklausoma, kuri nelaikė savęs „prarasta“ ir nenorėjo, kad juos „apšviestų“ jėzuitai.

Susijęs įrašas: Orientalinė krikščionybė: monofizitai, nestorionys ir kiti http://ortodoksas.blogspot.com/2012/12/orientaline-krikscionybe-monofizitai.html

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai