Meditacija apie gyvenimo prasmę

Autorius: kun. Gintaras Jurgis Sungaila.
„- Kokia yra jūsų gyvenimo prasmė?- Mano gyvenimo prasmė yra mano dukroje.- O kaip jūs įvertintumėte tą žmogų, kuris pareikštų apie ką, kad labai jį myli (labai myli!), ir tikrai tiksliai žino, jog šis žmogus žus, bet vis tiek pasiųstų jį miriop? Ar patikėtumėte tada, kad šis žmogus - myli?- Nesuprantu.- Nesuprantate? Juk tai paprasta. Jūs juk žinojote, jog jei gims jūsų dukra, ji pasmerkta mirčiai. Mirčiai pasmerktas kiekvienas gimusysis. Kokiai mirčiai? Jūs dar nežinote. O jūs sakote - mylite?"

Iš profesoriaus Osipovo pokalbio su ateiste filosofijos daktare.

„Žiūrėkite, saugokitės bet kokio godumo, nes jei kas ir turi apsčiai, jo gyvybė nepriklauso nuo turto“. Jis pasakė jiems palyginimą: „Vieno turtingo žmogaus laukai davė gausų derlių. Jis pradėjo sau vienas svarstyti: 'Ką čia man dabar padarius? Neturiu kur sukrauti derliaus'. Galop jis tarė: 'Štai ką padarysiu: nugriausiu savo klojimus, statysiuos didesnius ir į juos sugabensiu visus javus ir visas gėrybes. Tada tarsiu savo sielai: mano siela, tu turi daug gėrybių, sukrautų ilgiems metams. Ilsėkis, valgyk, gerk ir linksmai pokyliauk!' O Dievas jam tarė: 'Kvaily, dar šiąnakt bus pareikalauta tavo gyvybės. Kam gi atiteks, ką susikrovei?' Taip yra tam, kas krauna turtus, bet nesirūpina tapti turtingas pas Dievą“. (Lk 12, 15-21)


„Aikštės viduryje, tarp upės atšakų, auga gyvybės medis, duodantis dvylika derlių, kiekvieną mėnesį vedantis vaisių, o to medžio lapai tinka tautoms gydyti.“ (Apr 22, 2)




PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai