Tapk gyvu Evangelijos liudijimu migrantams


Galbūt Tau kyla noras padaryti gerą darbą, dalintis krikščioniška meile, pasidalinti Evangelijos džiaugsmu su kitais? Ortodoksų Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupijos evangelizacijos centras kviečia savanorius prisijungti prie kelionių į migrantų stovyklą.

Ką mes ten veiksime? Mūsų pagrindinė užduotis bus „laisvalaikio organizavimas“ - bendravimas, renginiai ir kt. Mūsų socialinis skyrius jau periodiškai renka materialinę pagalbą migrantams (pavyzdžiui, https://orthodoxy.lt/novosti/3499-blagotvoritelnaya-akciya), o evangelizacijos centro reikalas yra gyvas bendravimas su žmonėmis. Bendra veikla, bendravimas, žaidimai ir gyvas krikščioniško gyvenimo pavyzdys gali atverti žmogaus širdį susitikimui su Dievu, o tai yra mūsų centro galutinis tikslas.
Galbūt, laikui bėgant, taip pat organizuosime pamaldas ortodoksams (pirma turime tiksliai sužinoti, kiek ortodoksų ten yra ir ar tokios pamaldos reikalingos).
Ką reikia žinoti? Norinčius visko apmokysime. Tarp migrantų yra ir krikščionių (net ortodoksų!), bet daugiausia - nekrikščionys. Daug jaunimo, tačiau yra skirtingų kartų žmonių. Kai kurie net kalba rusiškai, kiti - angliškai, prancūziškai. Tačiau komandoje visada bus kažkas, kas galės pavertėjauti, neturėtų kilti nesklandumų dėl kalbos.
Kur visa tai bus ir kada? Pradėsime spalio pabaigoje, ketvirtadienio vakarais. Pirmoji stovykla, nuo kurios norime pradėti, yra Naujininkuose, Vilniuje. Tada mes galėsime plėstis į kitus miestus. Vienas savanoris stovykloje lankysis du kartus per mėnesį, o visa komanda - kartą per savaitę pagal schemą: dalis komandos atvyksta pirmą savaitę. Antrą - kai kurie iš tų, kurie jau buvo pirmą, ir kai kurie nauji žmonės. Ir taip toliau. Visada sekančią savaitę dalyvauja kažkas, kas dalyvavo ankstesnėje, plius nauji žmonės.

ℹ Su kuo turėčiau susisiekti? Galite parašyti man tiesiogiai „Facebook“ (Gintaras Sungaila). Arba į el. paštą: sungaila.gintaras@gmail.com

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai