Batatas, įdarytas daržovėmis (saldi bulvė) #PenktadienioReceptai



Laikas: 1 val. 20 min.
(iš jų 1 val. - kepimas orkaitėje)

Kaina: nedidelė

Jums reikės:
1,2 kg batatų (saldžių bulvių)
2-4 mėlynieji svogūnai
Kalendra (kelios šakelės)
2 šaukštai citrinų sulčių
Raudonosios pupelės (gali būti konservuotos, 1 dėžutė)
Kukurūzai (gali būti konservuoti, 1 dėžutė)
Čili padažas (pagal skonį)
1 skiltelė česnako

Paruošimas:
1. Gerai nuplovę su švaria kempinėle/šepečiu, nusausiname batatus popieriniu rankšluosčiu.

Batatai (saldžiosios bulvės)

2. Perpjauname batatus per pusę ir, uždėję kepimo popierių ant skardos, pašaunaume į iš anksto pašildytą orkaitę (180 laips.). Kepame 60 min.

3. Išimame iškeptas puseles. Šaukštu išskaptuojame, atskirdami bulvės minkštimą nuo žievės. Karštas bulves galima laikyti švariu rankšluosčiu.

Laivelio formos žieveles dedame toliau 10-15 min kepti orkaitėje, tuo tarpu gaminame mišinį įdarui.

3. Sutrynę batatų minkštimą, dedame į vieną dubenį kartu su sutrintu česnaku, pjaustytais svogūnais, kalendra, pupelėmis, kukurūzais, įpilame čili padažo, citrinų sulčių, uždedame pipirų. Viską sumaišome.

4. Apkepus žievelėms (idealiu atveju - tapus traškioms), išimame iš orkaitės ir paruoštą mišinį dedame į žieveles.

Paruošta patiekalą prieš patiekdami dar galime pašildyti orkaitėje.




PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai