„Kasdienė duona“ | Mk 1,23-28


23 Jų sinagogoje tada buvo netyrosios dvasios apsėstas žmogus. Jis ėmė šaukti: 24 „Ko tau iš mūsų reikia, Jėzau Nazarėnai? Gal atėjai mūsų pražudyti? Aš žinau, kas tu esi: Dievo šventasis!“ 25 Jėzus sudraudė jį: „Nutilk ir išeik iš jo!“ 26 Tuomet netyroji dvasia pradėjo jį tąsyti ir, baisiai šaukdama, išėjo iš jo. 27 Visi didžiai nustebo ir klausinėjo vienas kitą: „Kas gi čia? Naujas mokslas su galia?! Jis netgi netyrosioms dvasioms įsakinėja, ir tos jo klauso!“ 28 Gandas apie jį greitai pasklido po visą Galilėjos šalį.





Ir štai skaitome apie stiprų ženklą aplinkiniams ir ką tik viską palikusiems bei pradėjusiems sekti Jėzų mokiniams. Tik įsivaizduokime – šventovėje yra netyrosios dvasios apsėstas žmogus. Greičiausiai jis visus gąsdina, į jį nemalonu žiūrėti, su juo niekas nebendrauja ir jo šalinasi. Ir niekas negali jam padėti. Pamatęs Jėzų demonas, apsėdęs tą žmogų, atpažįsta kas Jis. Tokia dvasinė realybė – dvasinės būtybės, nesvarbu ar tai demonai, ar angelai, ar kitos galybės, žino, kas yra kas ir pažįsta Dievą. Šiuo atveju matome šią dvasinę realybę, įgavusią materialų pavidalą: demonas, prievarta užėmęs žmogaus kūną ir Jėzus – Dievas, priėmęs kūną iš mergelės Marijos laisvu jos sutikimu. Taigi, tiek sinagogoje susirinkusiems žydams, tiek mums, šiandien skaitantiems šio įvykio aprašymą, pasitaikė itin reta proga pamatyti dvasinę tikrovę, įgavusią materialų pavidalą. O tai aiškiai paliudija – dvasinis pasaulis egzistuoja, jis realus. Kaip realūs žmonių apsėdimai, ne visi esame tokių matę, bet jei susitikome su tokiu žmogumi, abejonių nebelieka. O svarbiausia šiame susitikime yra tai, jog piktosios dvasios bijo Jėzaus, o Jis moko su galia. Susirinkusieji tai atpažįsta: Kas gi čia? Naujas mokslas su galia?! Jis netgi netyrosioms dvasioms įsakinėja, ir tos jo klauso!

Evangelistas Morkus nuo pat pradžių nepalieka abejonių, jog Jėzus yra Mesijas. Ir sudomindamas kviečia leistis Evangelijos pasakojimu, kad susipažintume su tuo nauju mokslu, o svarbiausia su pačiu Mokytoju – Jėzumi iš Nazareto.



Šiandien dėkosiu Dievui, kad leidžia per įvairius ženklus patirti Dvasinės tikrovės realumą.

Šiandien prašysiu Dievo malonės, kad galėčiau dar geriau pažinti Jėzų ir Jo mokymą.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai