Apie etiopus ir demonus


Iš bizantiško pasakojimo apie pomirtinį gyvenimą: "Tuomet aplink savo lovą išvydau daugybę demonų, kurių išvaizda buvo kaip etiopų."

Iš lietuviško pasakojimo apie pomirtinį gyvenimą: "Mūsų liaudis mano, kad pakaruoklių kūnai, pasivertę vokiečiais, su skrybėlėmis riestais kraštais arba ožių pavidalu, išlindę iš kapų, vaidenasi žmonėms ir veda juos iš kelio"

Iš vieno ortodoksų kunigo esu girdėjęs pasakojimą, kad senesniais laikais, kai etiopų miafizitus priimdavo mokytis į Peterburgo dvasinę akademiją (nežinau ar taip yra dabar), buvo situacija, kada seminaristų pietų metu, bevalgant etiopams, buvo skaitoma šita šv. Bazilijaus Naujojo hagiografijos dalis apie demonus-etiopus. Liudininkų teigimu, etiopų seminaristai vos nepaspringo.

Žinoma, visa tai yra tik simbolių kalba. Bizantijoje demonai buvo vaizduojami kaip juodaodžiai arba "barbarai" (kuriems priklausytume ir mes), nes tokiu būdu žmonėms buvo bandoma perteikti, kad demonai - labai baisūs. Vaizduojami buvo personažai, kurių graikai labiausiai bijojo.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai