„Kasdienė duona“ | Jn 15, 26 - 16, 4a

(Jėzus kalbėjo savo mokiniams:) 26 Kai ateis Globėjas, kurį jums atsiųsiu nuo Tėvo, – Tiesos Dvasia, kuri eina iš Tėvo, – jis toliau liudys apie mane. 27 Ir jūs liudysite, nes nuo pradžios su manimi esate buvę“.

1 „Aš jums tai paskelbiau, kad nepasipiktintumėte. 2 Jie šalins jus iš sinagogų, ir netgi ateis valanda, kada jūsų žudikai tarsis atlieką šventą pareigą Dievui. 3 Jie tai darys, nes nei Tėvo, nei manęs nepažįsta.
4 Aš jums visa šita kalbėjau, kad, jų siautėjimo metui atėjus, atsimintumėte, jog buvau jus įspėjęs“.

Jau visai netrukus prisikėlęs Jėzus įžengs pas Tėvą. Tačiau Jis nepaliks savo mokinių vienų. Jis atsiųs Šventąją Dvasią – Globėją, kuri liudys apie Jį ir įgalins liudyti bei veikti mokinius. Jėzus perspėja mokinius, jog jų laukia sunkus uždavinys liudyti apie Jėzų. Patys iš savęs jie to daryti negali. Mokiniai jau patyrė, kuomet išsibėgiojo po Jėzaus suėmimo, jog žmogiškas silpnumas, persekiojimo baimė stipresnė už juos. Be Šventosios Dvasios veikimo mokiniuose, neįmanoma sklisti Evangelijos žiniai. Nes ateis valanda, kuomet jų žudikai tarsis atlieką šventą pareigą Dievui. Ši Jėzaus pranašystė gąsdinanti ir būtų beviltiška, tačiau mokiniams tampa įgyvendinama dėl Šventosios Dvasios, kuri pati liudys per juos.

Tik Šventosios Dvasios dėka ir Jos veikimo galia turime Bažnyčią, tik Šventosios Dvasios galia mus pasiekė ir nuolat mumyse veikia Dievo malonė.

Šiandien dėkosiu Dievui už per Šventąją Dvasią teikiamas malones.
Šiandien prašysiu Dievo malonės, kad būčiau atviras priimti Šventąją Dvasią.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai