Rusijos kunigas, raginęs gimdyti kuo daugiau kareivių, žuvo Ukrainoje

Ukrainskaja Pravda nuotr.

Lapkričio 6 d. Ukrainoje žuvo Rusijos karo kapelionas Michailas Vasiljevas, praneša Maskvos patriarchatas. Anksčiau šis kunigas buvo internete išgarsėjęs savo pareiškimu, kad jeigu rusų moterys gimdytų daugiau vaikų, tuomet negailėtų atiduoti vaikų kariauti į Ukrainą: „Kiekvienai moteriai Dievas paskyrė turėti daug vaikų. Ir jei moteris, laikydamasi įsakymo „būkite vaisingi ir dauginkitės“, atsisakė dirbtinių nėštumo nutraukimo priemonių, plačiausia prasme akivaizdu, kad ji turės daugiau nei vieną vaiką. Tai reiškia, kad jai nebus taip skausminga ir baisu su juo išsiskirti“ – sakė kunigas. 

Pats kun. Michailas turėjo šešis vaikus (ortodoksų, kitaip vadinamų „stačiatikiais“, dvasininkai gali turėti šeimas). Dabar juos augins našle likusi jo žmona. 

Kunigų našlės, pačios nebūdamos dvasininkėmis, nėra socialiai apsaugotos – kadangi kunigų bažnytinės pajamos nėra oficialiai apskaitomos, tai jos gauna mažiausią įmanomą našlės išmoką, o Bažnyčia neturi prievolės jų išlaikyti, dažniausiai teikia tik tam tikrą labdarą. Rusijos kultūroje kunigų žmonos dažnai nedirba, tik augina vaikus. 

Kun. Michailas Vasiljevas gimė 1971 m., buvo baigęs Maskvos valstybinį universitetą, Rusijos Federacijos generalinio štabo akademiją, tarnavo klebonu Strateginės paskirties raketų karinių pajėgų cerkvėje. Kaip karo kapelionas tarnavo ne tik Ukrainoje, bet ir Rusijos karų Čečėnijoje ir Sakartvele (Gruzijoje) metu.

PARAMA

Galite mus paremti:

VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
Sąsk. nr. (IBAN): LT487300010173170576
(Pervedimams iš užsienio: SWIFT: HABALT22)

Arba:
Contribee PayPal


Populiarūs įrašai